Medarbetarskap

2 mars, 2019

Hållbart medarbetarskap Växjö

Hållbart medarbetarskap. Hur svårt kan det vara? De flesta förstår nog begreppet, men hur gör man?

En förmån jag har i min arbetsroll som VD och inspirationsföreläsare är att jag får besöka väldigt många organisationer och prata med väldigt många ledare. Deras historier är lika olika som de är spännande. Man slutar aldrig förvånas över hur många kreativa idéer som finns. En av alla dessa idéer skulle jag vilja dela med mig av här.

 Många ledare har svårt att hitta tid där medarbetarna kan träffas och prata. Istället sparar man ihop till en riktig sommarfest och julfest varje år där man äter gott och hittar på roliga saker. Inget fel i detta, vår verksamhet levererar bland annat tjänster för just dessa tillfällen. Men ibland behöver man backa tillbaka och fundera över syftet. En chef i vården gjorde just detta. Hon tog en annan väg, en väg så smart i sin enkelhet. Istället för att bekosta aktiviteter och mat betalade hon sina medarbetare lön för att träffas utanför jobbet, cirka 1-2 h vid varje tillfälle. Mat och aktivitet fick arbetsgruppen komma på och bekosta själva. Ibland blev det spelkväll med hemlagad middag och ibland blev det någon aktivitet som kostade en slant. Det fina var att de där 1-2 h som arbetsgivaren betalade ofta blev 2-3 gånger mer tid eftersom ingen ville gå när man hade så roligt. Detta byggde trygghet i gruppen och starkare relationer vilket dels skapade förutsättningar för framgångsrik teamutveckling men också låg personalomsättning. Denna chefen hade förstått – Om jag bara skapar förutsättningar så löser mina medarbetare resten!

Kryast i Växjö arbetar aktivt och kreativt för att skapa rätt förutsättningar för såväl små som stora organisationer. Vi hjälper helt enkelt organisationer att skapa ett hållbart medarbetarskap, låt oss hjälpa dig också!

Gustaf Möller
Kryast i Sverige AB

VÅR AMBITION – HÅLLBART MEDARBETARSKAP

 Kryast i Växjö har omfattande erfarenhet och kompetens inom hållbart medarbetarskap. Vi strävar efter att skapa rätt förutsättningar för såväl ledare som medarbetare i en organisation. Tillsammans arbetar vi kreativt och nytänkande för att skapa trygghet, samspel i gruppen och stärka relationerna. Vi arbetar hälsofrämjande och förebyggande.

KONTAKTA OSS – MEDARBETARSKAP

 Vill ni ha trygga, samspelta och välmående grupper? Vill ni skapa hållbart medarbetarskap? Tveka inte att kontakta oss, Kryast hjälper såväl små som stora organisationer i Växjö med omnejd. Vi brinner för att utveckla och främja ert medarbetarskap.  Kryast inspirerar och tillsammans skapar vi förutsättningar för ett hållbart medarbetarskap. Vi skräddarsyr utbildningen utefter era behov och önskemål. Ser fram emot att höra av er, varmt välkomna!