Det nya normala

18 februari, 2021
Börja nu. Teambuilding-aktiviteter som främjar samarbete.

Det är en annorlunda tid vi lever i just nu. Och det kommer med all säkerhet vara en annorlunda tid vi kliver in i efteråt. Ingen vet med säkerhet hur saker kommer bli men flera har börjat gissa. Kommer det ta lång tid för ekonomin att återhämta sig eller ger alla stödpaket önskad effekt? Visar det sig att de nationella strategierna överträffade det globala samarbetet? Och kommer då nationalstatens position stärkas och solidariteten minska eller blir samarbeten som EU, WHO och FN stärkta av pandemin? Det är stora frågor som kommer att påverka alla världsdelar, länder, städer och organisationer.

Det finns också frågetecken som ligger närmare arbetsplatsen och individen. Många har jobbat hemifrån under pandemin, kommer man vilja det även efteråt och hur ställer vi oss som arbetsgivare till detta? Kommer vi behöva planera in kulturbyggande träffar för gemenskap och umgänge när vi inte träffas naturligt vid kaffemaskinen? Och hur gör vi med den del av verksamheten som måste vara på plats, så det inte skapas en negativ distans mellan organisationens olika lagdelar?

Många av oss funderar säkert på framtiden ur ett privat perspektiv också. Hur blir det med resandet framöver? Vad händer med kulturen och idrotten, kommer vi kunna njuta av det som vi gjorde före Covid? Kommer jag fortsätta vara orolig varje gång jag träffar mina gamla föräldrar?  

Många är företagen som nu vill berätta om sina scenarier om framtiden. Ett bra underlag för oss att ta med hem och fundera kring. Givetvis inget facit men indikationer på vart vår värld är på väg. Underlaget är en perfekt utgångspunkt för den viktiga dialog som följer inom organisationen. Vi behöver samtala om framtiden! Ur det samtalet kommer ni kunna identifiera era viktigaste åtgärder för att vara förberedda när vi plötsligt befinner oss i det nya normala. Sätt av några timmar och fundera exempelvis över följande frågor:

  • Vilka möjligheter, erfarenheter och insikter har pandemin gett oss?
  • Vilka delar av verksamheten tror vi kommer fungera väl och mindre väl i framtiden?
  • Vad blir viktigast för oss att förbereda?

Förutom ett antal konkreta åtgärder kommer själva samtalet göra så att ni känner er mentalt förberedda på vad som skulle kunna hända. För plötsligt står vi där en dag och inser att pandemin är bakom oss och framtiden är här!

För dig som vill läsa mer om framtiden finns ett av alla underlag att finna här: https://www.docere.se/   

Anmäl dig gärna till vårt kostnadsfria webbinarium och följ med oss på en resa från nuläge till framtid!

När: Fredag den 12 mars kl. 12:00-12:45.
Vart: Teams.